Viime syksynä Vapalla starttasi toimiston sisäinen mentoriohjelma. Kulunut puoli vuotta on osoittanut käytännössä, että mentoroinnista on hyötyä paitsi yksilölle, myös yritykselle.

Lopetan videopuhelun motivoituneena, täynnä intoa ja energiaa. Poikkeustilanteesta ja pitkään jatkuneesta etätyöskentelystä huolimatta minulla on ollut mentorointisessio oman mentorini kanssa. Olemme jutelleet työjutuista, fiiliksistämme ja toiveistamme tavalla, joka on antanut minulle uusia näkökulmia ja muistuttanut minua vahvuuksistani ja päämääristäni.

En ole ainoa, joka kokee mentoroinnilla olevan tällaisia vaikutuksia. Mentorointi tekee työntekijöistä tutkitusti tyytyväisempiä, motivoituneempia ja sitoutuneempia työhönsä. Uuden tilanteen ja vallitsevan epävarmuuden keskellä mentorointi voi tuntua erityisen merkityksellistä. Allekirjoitan – onneksi on Vapan mentoriohjelma.

Näin mentorointi toimii

Vapan mentoriohjelman tavoitteena on kehittää jokaisen vapalaisen ammatillista näkemystä ja edistää omassa toimenkuvassa kehittymistä.

Käytännössä syksyllä startannut mentoriohjelma toimii seuraavasti: jokainen työntekijä on saanut toivoa itselleen mentoria kollegoiden joukosta. Kun pari on muodostettu, mentori ja aktori sopivat keskenään yksityiskohdista, tavoitteista ja tavoista, joilla mentorointi hoidetaan. Tapaamaan pyritään noin kerran kuukaudessa, joko toimistolla tai toimiston ulkopuolella: kahvilassa, kävelyllä – tai nyt poikkeusaikana, virtuaalisesti.

Mentorointi on huikea mahdollisuus oppia itseään kokeneemmalta kollegalta. Mentorin tarjoama sparraus ja yhdessä käydyt luottamukselliset keskustelut antavat ulkopuolista näkemystä omiin ura-aiheisiin pohdintoihin ja vievät ammatti-identiteettiä uudelle tasolle.

Parhaimmillaan mentorointi hyödyttää kumpaakin osapuolelta. Mentorini puolesta en voi puhua, mutta omastani kyllä – mentoroinnista on ollut jo nyt suurta hyötyä minulle.

Tähän mennessä mentoriohjelma on antanut minulle:

  • Uusia näkökulmia. Kun omasta osaamisesta, työstä ja uraan liittyvistä ajatuksista keskustelee mentorin kanssa, omaa ajatteluaan pääsee tuulettamaan ja syntyy uusia ajatuksia, huomioita, jopa oivalluksia.
  • Boostia ammatilliselle itsetunnolle. Mentorointi ei ole terapiaa, eikä mentori ei ole terapeutti, mutta väitän silti, että jotain samaa niissä on. Tuloksellisella mentoroinnilla on terapoiva vaikutus työminälle. Omalla kohdallani mentorointi on auttanut huomaamaan onnistumisiani, uskomaan vahvuuksiini ja hyödyntämään niitä rohkeammin työssäni.
  • Sanoitettuja tavoitteita ja toiveita. Mentoroinnin ansiosta olen nyt kirjoittanut ylös uratavoitteeni ja sanonut ääneen tulevaisuuden haaveeni. Tiedän selkeämmin, mitä kohti haluan mennä ja mitä askelia minun on otettava päämääräni saavuttamiseksi.
  • Iloa ja inspiraatiota. Mentoroinnissa ei tarvitse välttää vakavampiakaan aiheita, mutta päällimmäisenä mielessäni ovat siitä saadut ilon ja inspiraation kokemukset. Mentorointisessiosta jää hyvä fiilis pitkäksi aikaa, ja se vaikuttaa suoraan työmotivaatiooni.

Siispä: mentorointi, mikä nerokas keksintö.  

Kirjoittaja Dina Hasan on Vapan Jr. Creative, joka haluaa kiittää mentoriaan ja kaikkia muita vapalaisia, jotka ovat olleet mukana tekemässä mentoriohjelmasta totta.