Voittavan kulttuurin rakentaminen on strategista työtä, mikä vaatii huomion kiinnittämisen esimerkiksi työelämätaitoihin.

Kulttuuri rakentuu arjessa

Kulttuuri on haastava käsite – se on kuin saippuapala, josta ei saa kunnolla otetta. Jos kulttuuri tuntuu vaikealta määritellä, saattaa monen mieleen hiipiä kysymys, että miten sen mittaaminen sitten voi olla mahdollista.

Mitatakseen kulttuuria on opeteltava mittaamaan oikeanlaisia asioita, esimerkiksi yrityksen suositteluastetta, henkilöstön tyytyväisyyttä ja halua innovatiiviseen ajatteluun. Nämä ovat asioita, jotka laskevat heti, kun kulttuuri ei ole kohdallaan.

Meillä Vapalla seurataan työntekijöiden tyytyväisyyttä eNPS-mittarilla (Employee Net Promoter Score). Mekään emme ole välttyneet kevään aikana lomautuksilta, mutta haasteet on ollut helpompi käsitellä ja vastaanottaa vahvan kulttuurin voimalla. Vaikeista ajoista huolimatta tyytyväisyydestä kertoo tuore, erinomainen eNPS-luku.

Vahvaa kulttuuria rakennetaankin ihan tavallisessa arjessa. Siksi arkea on syytä arvostaa. Hienoinkin idea tai liiketoimintasuunnitelma jää vain luonnokseksi, jos sitä ei toteuteta arjen pieninä ja suurina tekoina. Arki rakentaa ympärillemme yhteiset pelisäännöt, luo tapamme viestiä ja yhteisen kielen. Kulttuuria rakennetaan pala palalta. 

Minkä kysymyksen esittäisit henkilöstöllesi, jos haluaisit määrittää organisaatiosi kulttuurin nykytilan?

Yllä mainittu oivaltava kysymys nousi esiin Vapan etäluennolla, jossa avasimme yrityskulttuurin strategisen rakentamisen merkitystä. Tärkeitä kysymyksiä on paljon, eikä kulttuurin nykytilan määrittäminen onnistu vain yhdellä kysymyksellä. Jos kuitenkin olisi valittava vain yksi, löydettävä kaiken ydin, me kolme valmentajaa olimme hyvin samoilla linjoilla. 

”Mikä sinut saa jäämään yritykseen?”

Tällä kysymyksellä selvitämme parhaiten yrityksen vahvuudet ja konkreettiset syyt siihen, miksi ihmiset haluavat sitoutua yritykseen. Määrittelemällä kulttuurin nykytilan, voimme tunnistaa ja tunnustaa sen, missä olemme nyt ja mitä kohti haluamme mennä. Mitä asioita arvostamme ja mikä meitä yhdistää? Jos esille nousee toivomus muutoksesta, on uskallettava olla rohkea, sillä kulttuuria rakennetaan rohkeilla teoilla.

Suomalaista työelämää on pitkään leimannut harmaus ja rohkeuden puute rakentaa ainutlaatuisia, erottuvia ja erilaisuutta sallivia kulttuureja. On helpompaa pysytellä tutulla alustalla kuin koittaa jotakin uutta ja erilaista. Monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden noustessa yhä vahvemmin puheisiimme ja ajatuksiimme, on erityisen tärkeää peräänkuuluttaa rohkeutta – rohkeutta olla uskaltava yksilö ja olla yrityksenä aidosti sitä mitä on.

Palautekulttuurin puute heijastuu liiketoimintaan 

Yksi konkreettinen tapa rakentaa strategista voittavaa kulttuuria on keskittyä työelämätaitojen vahvistamiseen. Hyvä esimerkki tällaisesta on palautekulttuuri. Suomalaisilta uupuu vankka palautteen antamisen ja vastaanottamisen malli. Sekä vastaanottajan että palautteen antajan puolella seisominen on tuntunut yhtä kiusalliselta.

Palautteenanto on eniten puhuttu ja vähiten käytetty työkalu liiketoiminnan tehostamiseksi. Harvassa yrityksessä on oikeasti pysähdytty miettimään, miksi, miten ja milloin palautetta annetaan – ja kuka sitä antaa. Nämä ovat äärimmäisen tärkeitä kysymyksiä selvitettäväksi, jos halutaan vahvistaa palautekulttuuria.

Vahva palautekulttuuri ennaltaehkäisee konflikteja, kannustaa jatkamaan hyvän työn tekemistä sekä motivoi kohti tavoitetta. Sillä voidaan myös ratkaista yrityksessä ilmenneitä ongelmia. Lisäksi vahva palautekulttuuri on yksilön ja yrityksen liiketoiminnan kehittymisen elinehto.

Rohkaisemme yrityksiä vahvistamaan ja harjoittelemaan sekä palautteenantoa että -vastaanottamista, ja toimimme mielellämme tässä työssä asiakkaidemme rinnalla varmistamassa, että keinot palautekulttuurin vahvistamiseen ovat oikeat.

Työelämätaitoihin ja siten myös voittavaan kulttuuriin panostaminen kannattaa aloittaa nyt. Sillä on merkitystä, jonka tulokset näkyvät vielä vuosienkin jälkeen.

Pia Gran on Vapan business coach ja kulttuurivalmentaja, joka kannustaa yrityksiä rohkeasti rakentamaan omaa ainutlaatuisuuttaan tiimiälytaitoja käyttäen.

Vapa tarjoaa konkreettista ja käytännönläheistä valmennusta paremman palautekulttuurin rakentamiseksi ja kehittämiseksi. Voit tutustua tarkemmin Vapan Tiimiäly -valmennuksiin täällä.