Liikkuva kuva on täällä – kaikissa ruuduissa ja kanavissa. On aika hyödyntää trendaavia somekanavia ja tarjota yleisölle sisältöä, jota se aidosti tarvitsee. 

Vietämme aikaa kotona ja sohvalla enemmän kuin vuosiin. Samaan aikaan kulutamme kuitenkin yhä enemmän aikaa myös jossain aivan muualla: metsässä opetellen teltan kokoamista, remonttiprojektien keskellä, keittiössä kokkaamassa huippukokin kanssa tai kaupoilla luottoystävän kanssa. Pääsemme sukeltamaan eri paikkoihin erityisesti videosisältöjen avulla. 

Poikkeusaika on kasvattanut etenkin YouTuben (42 min päivässä) sekä TikTokin (52 min päivässä) parissa vietettyä aikaa. Vuoden 2021 alussa TikTok ohitti jo Facebookin käyttöajassa; käyttäjät viettävät TikTok-sovelluksen parissa jo enemmän aikaa kuin Facebookin kanssa. Kasvu on suurta varsinkin Gen Z -sukupolven ja Milleniaalien parissa, mutta myös vanhempi väestö löytää yhä useammin tiensä videosisältöjen pariin.

Sisältöä vain tarpeeseen

Think with Googlen mukaan ihmiset etsivät parhaillaan keinoja hallita ympäristöään sekä tuotteita ja aktiviteetteja, jotka luovat parempaa mieltä. Uuden lemmikin kouluttaminen, harrastusten ja kokkaamistekniikoiden opettelu, sekä luontoon liittyvät haut ovat nousussa. Uuden normaalin keskellä kuluttajien tarpeita vastaavan sisällön tuottaminen antaa brändeille mahdollisuuden olla aidosti relevantteja ja syventää asiakassuhteita. 

Nyt onkin oikea aika havahtua näkemään hurjaa kasvua tahkoavat somekanavat uusin silmin. 

Instagram = Syvempiä asiakassuhteita

Instagram ei ole ainoastaan inspiraation lähde, vaan verkkokaupan oikea käsi, joka tukee myyntiä ja mahdollistaa uudenlaisen asiakassuhteen. Instagramin yksityisviestit, DM, ovat asiakaspalvelun kanava muiden joukossa. Kommentit ja livelähetykset mahdollistavat vuorovaikutuksen yleisön kanssa monipuolisesti ja reaaliajassa. Instagramin uudet ominaisuudet ovat puolestaan hyvä keino yleisön sitouttamiseksi ja tarjoavat uusia mahdollisuuksia inspiroida ja auttaa yleisöä. 

YouTube = Ostoputken olennainen osa

YouTube kilpailee älytelevisiossa jo Netflixin ja lineaarisen television kanssa, vangiten yleisön huomion jopa 20 minuutiksi kerrallaan. Hyvä esimerkki tästä ovat #withme-videot, joiden katseluaika on kasvanut 200 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Hurjaa kasvua selittää kysyntä: withme-videot vastaavat kuluttajien tarpeeseen viettää aikaa muiden kanssa ja luoda yhteyksiä. Suomessa YouTube on monelle yhä videoiden varastointipaikka, vaikka kanavassa on suurta potentiaalia yhteisön, brändimielikuvan ja myynnin kasvattamiseen.

YouTube on hakukone siinä missä Googlekin, ja erilaiset tuotteiden testaus- ja suositusvideot kuuluvat yhä useamman kuluttajan ostopolkuun. Se on mahdollisuus, jota ei kannata ohittaa varsinkaan nyt, kun yhä useampi tekee ostoksensa verkossa ja kaipaa ostopäätösten tueksi vertaisarviointia ja tuotteen monipuolista esittelyä. 

TikTok = ilmiöiden koti

TikTok on kanava, jota ei pidä sivuuttaa: siellä syntyvät nykypäivän ilmiöt, ja jokainen vuoden 2020 yhteiskunnallisista teemoista sai puhtia TikTokista. Toki kanavssa myös tanssitaan ja nauretaan, mikä on tärkeämpää kuin aikoihin.

Viihdyttäminen, oivallusten tuottaminen ja erilaisten arkea helpottavien vinkkien jakaminen toimii kanavassa loistavasti. TikTokin algoritmi pitää huolen siitä, että siivousvinkit, lounasideat, meikkitutorialit ja työnhakuvinkit löytävät taatusti yleisönsä kanavassa.

Suomessa harva brändi on ottanut TikTokia haltuun orgaanisesti, puhumattakaan mainoskanavana. Yleisön huomio onkin otettavissa, ja vieläpä kustannustehokkaasti. TikTok-formaatti solahtaa ajoittain kätevästi myös IG Reelsin puolelle, joten kanavan haltuunottoa voi kokeilla myös resurssitehokkaasti.   

Onkin aika lakata puhumasta itsestään, ja kuunnella aidosti yleisöä. TikTok, YouTube ja Instagram tarjoavat lukuisia vaihtoehtoja erilaisten videosisältöjen luomiseen, joiden parissa yleisö haluaa aktiivisesti viettää aikaa. Se on mahdollisuus, jota ei kannata hukata.

Eveliina Salomaa on Vapan Content Strategist, joka innostuu uusien sometrendien jäljittämisestä.