Oletko urasi alkuvaiheessa oleva osaaja, jolla on hyvä asenne? Onko sinulla pokkaa lähteä vauhdikkaan markkinointiviestintätoimiston matkaan?  Vapan harjottelijana pääset oppimaan ja kehittymään tekijänä sekä hyödyntämään vahvuuksiasi markkinointiviestinnän kentällä.

Järjestämme keskiviikkona 8.4. klo 17 Harkkaliven, jonka pyörteisiin voit hypätä suoraan kotisohvalta. Tervetuloa mukaan kuulemaan, miten Vapalle voi päästä harjoittelijaksi ja millaista vapalaisten arki on modernin markkinointiviestinnän parissa. Ilmoittaudu pian mukaan tästä!


Virallinen harjoittelijahakumme syksylle 2020 käynnistyy huhtikuussa. Mikäli haluat saada meiltä viestiä harjoittelijahaun käynnistyessä, laita Vapan some-kanavat seurantaan ja tilaa itsellesi Vapan uutiskirje sivun alalaidasta.

Ennen virallisen hauan käynnistymistä, voit jo etukäteen tutustua siihen, mitä odotamme harjoittelijoiltamme:

  • Kiinnostusta moderniin markkinointiviestintään ja sen alati muuttuvaan maailmaan
  • Näkemyksellisyyttä ja oma-aloitteisuutta
  • Rohkeutta astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle ja haastaa itseään
  • Kokemusta esimerkiksi töistä, järjestötoiminnasta tai vapaaehtoisprojekteista


Älä huoli, sinun ei tarvitse osata kaikkea. Harjoittelijana olet Vapalla ensisijaisesti oppimassa uutta ja kehittymässä ammattilaisena. Tärkeintä on, että olet asenteeltasi positiivisen utelias etkä epäröi pyytää apua. Luotamme kaikkiin tekijöihimme, mutta Vapalla kenenkään ei tarvitse selvitä yksin. Oman tiimisi lisäksi sinua tukee koko Vapan monipuolinen ja ammattitaitoinen porukka, joka on aina
valmis auttamaan. 

Haemme vuosittain harjoittelijoita niin tuottajan, sisällönsuunnittelijan kuin graafikon tehtäviin. Voit lukea alla olevista kuvauksista tarkemmat positiokohtaiset kuvaukset eri harjoittelijapaikkojen työnkuvasta.

Tuottajaharjoittelija

Tuottajaharjoittelijana toimit aikataulutuksen, resursoinnin, raportoinnin ja projektinhallinnan tehtävissä. Olet asiakkuusvastaavan oikea käsi, joka auttaa tekemään tiimin arjesta mahdollisimman sujuvaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että toimit niin tuotannon, luovien kuin sisällönsuunnittelijoiden tukena. Työsi on myös asiakaspalvelua: vastaat yhdessä asiakkuusvastaavan kanssa siitä, että hommat etenevät yhteisten suunnitelmien mukaan asiakkaan näkökulmasta ja toimit linkkinä asiakkaan ja tiimin välillä.

Tuottajaharjoittelijan työssä jokainen viikko on erilainen. Tartut monenlaisiin tilanteisiin rohkeasti etkä hätkähdä pientä painetta. Olet reipas ja ratkaisukeskeinen – vaikean kysymyksen yllättäessä ensireaktiosi on “joo, selvitän!”. Työnkuvasi on vaihteleva ja omat vahvuutesi vaikuttavat vahvasti myös siihen, minkälaiseksi harjoittelujaksosi muodostuu.   Opinnot esimerkiksi liiketalouden, viestinnän tai tuotannon saralta ovat plussaa ja sinulla on hyvä olla jonkin verran kokemusta projektinhallinnasta tai tuottamisesta.

Graafikkoharjoittelija

Graafikkoharkkana sinulta odotetaan visuaalisen suunnittelun perustaitoja, oma-aloitteisuutta, innostuneisuutta alaa kohtaan ja kiitettävää määrää aiempaa kokemusta sekä monipuolisia työnäytteitä. Tunnet erilaiset digiympäristöt, tartut lennosta ideoihin ja tuotat niistä verkossa leviävää silmäkarkkia.

Vapalla pääset tekemään monipuolisten brändien parissa mm. infografiikkaa, kuvittamista, esiasteen leiskoja ja taittohommia. Työtehtävät vaativat InDesignin, Photoshopin ja Illustratorin sujuvaa hallintaa. Animointitaidot ovat plussaa!

Sisällönsuunnittelunharjoittelija

Haemme sisällönsuunnittelijaharjoittelijoita kahteen eri rooliin. Voit hakea kumpaankin tai vain toiseen.

Yleinen kuvaus: Sisällönsuunnittelijaharkkana olet mukana sisältötyön jokaisessa työvaiheessa aina briiffistä suunnitteluun, tuotantoon ja tulosten analysointiin. Hallitset suomen kielen erinomaisesti ja ymmärrät eri juttutyyppien ja -tyylien mahdollisuudet. Kokemus haastattelujen tekemisestä katsotaan eduksi. Kirjoitustaidon ohella olet utelias myös muita tarinankerronnan välineitä kuten infograafeja, podcasteja ja videoita kohtaan. Rakastat kirjoittamista ja ideointia, niin tiimityönä kuin itsenäisesti. Osaat sytyttää aiheen eloon tarinan keinoin, oli kyse sitten hampaiden harjaamisesta tai eläkevakuutuksista. Olet kiinnostunut digitaalisesta markkinoinnista ja vaikuttamisesta somessa. 

  • Sisällönsuunnittelijaharjoittelija (viestintä): Edellämainitun lisäksi työtehtäviäsi voivat olla tiedotteiden laatiminen, mediaseuranta ja raportointi, toimittajien kontaktoiminen sekä avustaminen viestinnän suunnittelussa. Median toiminta on sinulle tuttua, tai ainakin haluat oppia lisää suomalaisesta mediakentästä ja mediasuhteiden rakentamisesta. Olet tarkka ja kirjoitat sujuvasti erilaisia tekstejä, kuten tiedotteita. Sinulla on laaja yleissivistys ja olet kiinnostunut ajankohtaisista uutisista ja ilmiöistä ja osaat muodostaa niiden pohjalta näkemyksiä.
  • Sisällösuunnittelijaharjoittelija (creative): Erilaisten tekstien kirjoittamisen lisäksi osallistut harjoittelun aikana konseptointiprosessiin avustavassa roolissa ja ideoit luovasti asiakkaan antamista lähtökohdista. Olet rohkea ideanikkari, joka on kiinnostunut, miten vaikuttavaa markkinointia ja tarinankerrontaa tehdään monikanavaisesti. Tunnet sosiaalisen median trendit sekä polttavat puheenaiheet ja ymmärrät somekanavien erityispiirteet. Kiinnostavat uudet konseptit saavat sinut innostumaan ja ajatuksesi juoksevat laatikon ulkopuolella. 

Syksyn 2020 harjoittelijahakumme käynnistyy huhtikuussa. Julkaisemme haun alkaessa rekrysivuillemme tarkat työnkuvaukset hakuohjeineen. Pidä meidät tällä välin mielessä seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme!

Terkuin, Vapalaiset