Tule meille, harjoittelija!

Tule meille, harjoittelija!

Oletko Sinä Vapan tuleva harjoittelija?

Hei Sinä! Oletko opiskelija tai urasi alkuvaiheessa oleva markkinointiviestinnän tulevaisuuden tekijä! Onko sinulla kova halu kehittää osaamistasi, rohkeutta kokeilla uutta ja määrätietoinen asenne? Haluaisitko päästä käyttämään ja laajentamaan taitojasi markkinointiviestinnän vauhdikkaassa maailmassa? Saatat olla etsimämme henkilö.

Vapa on markkinointiviestinnän vaihtoehtotoimisto, jonka ytimessä ovat näkemys, luovuus ja sisällöt. Meidät tunnetaan erityisesti sisältömarkkinoinnin osaajana, mutta olemme asiakkaidemme strateginen ja kokonaisvaltainen markkinoinnin kumppani brändin kehittämisestä aina kampanjoihin ja jatkuvaan tekemiseen. Haluamme uudistaa markkinointikenttää yhä uudestaan ja tunnistaa uusia työkaluja, trendejä ja muita kehityssuuntia jotka ovat asiakkaillemme arvokkaita tulevaisuudessa.

Nyt etsimme kevääksi 2024 joukkoomme harjoittelijoita projektinhallinnan, kirjoittamisen, graafisen suunnittelun, sosiaalisen median sisältöjen ja videoeditoinnin & jälkituotannon tehtäviin. Vapalla opit ja kehityt tekijänä viihtyisässä työympäristössä sekä pääset hyödyntämään ydinosaamistasi ja vahvuuksiasi markkinointiviestinnän monipuolisissa tehtävissä.

Tätä toivomme sinulta:

  • Kiinnostusta markkinointiviestintään ja voimakasta halua oppia uutta
  • Innostusta ja oma-aloitteisuutta
  • Rohkeutta haastaa itseäsi ja astua mukavuusalueesi ulkopuolelle
  • Aikaisempaa kokemusta alan töistä, järjestötoiminnasta tai vapaaehtoisprojekteista
  • Työnäytteitä joiden kautta esittelet meille tämän hetkistä kädenjälkeäsi

Kaikkea ei tarvitse osata heti alkuun. Toivomme kuitenkin, että sinulta löytyy hakemaasi paikkaa/osaamisaluetta koskevia työnäytteitä. Arvostamme suuresti työtä pelkäämätöntä asennetta ja aitoa halua kehittää osaamistasi korkealla oppimiskäyrällä. Utelias asenne on avainasemassa, eikä avunpyytäminen aiheuta sinulle harmaita hiuksia. Meillä kenenkään ei tarvitse selvitä yksin. Vapan työkulttuuri nojaa yhdessä tekemiseen ja luottamukseen asiakkaiden ja työkavereiden kesken.

Edellytämme vähintään kohtalaista englanninkielen taitoa, sillä toimistokieli on usein englanti. 

Alla vielä kuvaukset tammikuussa 2024 käynnistyvistä harjoittelupaikoista:

HARKKA: Projektinhallinta ja hallinnon avustavat tehtävät

Proikkariharkkana toimit aikataulutuksen, resurssoinnin, raportoinnin ja projektinhallinnan tehtävissä. Olet asiakkuusvastaavan oikea käsi, joka auttaa tekemään tiimin arjesta mahdollisimman sujuvaa. Toimit sekä tuotannon että luovien tukena. Tehtävänkuvaasi kuuluu myös hyvin käytännöllisiä toimistoassistentin tehtäviä: autat toimistomme hallinnon henkilöstöä tarpeen mukaan ja toimitat arjen juoksevia tehtäviä viikkotasolla. Toimenkuva sisältää myös asiakaspalvelua: huolehdit asiakkuusvastaavan kanssa siitä, että hommat etenevät suunnitelmien mukaan, ja toimit linkkinä asiakkaan ja tiimin välillä. 

Proikkaharjoittelijan työssä jokainen viikko on erilainen. Tartut uusiin tilanteisiin rohkeasti etkä hätkähdä pientä painetta. Olet reipas ja ratkaisukeskeinen – vaikean kysymyksen yllättäessä ensireaktiosi on “joo, selvitän!”. Työnkuvasi on vaihteleva, ja vahvuutesi vaikuttavat siihen, minkälaiseksi harjoittelujaksosi muodostuu. Opinnot esimerkiksi liiketalouden, viestinnän tai tuotannon saralta ovat plussaa. Sinulla on hyvä olla jonkin verran kokemusta projektinhallinnasta tai tuottamisesta.

HARKKA: Graafinen suunnittelu

Graafikkoharkkana sinulta odotetaan visuaalisen suunnittelun perustaitoja, oma-aloitteisuutta ja innostuneisuutta alaa kohtaan sekä jonkin verran aiempaa kokemusta ja monipuolisia työnäytteitä. Tunnet erilaiset digiympäristöt, tartut lennosta ideoihin ja tuotat niistä verkossa leviävää silmäkarkkia.

Vapalla pääset tekemään monipuolisten brändien parissa muun muassa infografiikkaa, kuvittamista, esiasteen layoutteja ja taittohommia. Työtehtävät vaativat InDesignin, Photoshopin ja Illustratorin sujuvaa hallintaa. Animointitaidot ovat plussaa!

HARKKA: Sisällön suunnittelu ja kirjoittaminen

Sisällönsuunnittelijaharkkana olet mukana sisältötyön jokaisessa vaiheessa briiffistä suunnitteluun, tuotantoon ja tulosten analysointiin. Hallitset suomen kielen erinomaisesti ja ymmärrät eri juttutyyppien ja -tyylien mahdollisuudet. Rakastat kirjoittamista ja ideointia, tiimityönä ja itsenäisesti. Kokemus haastattelujen tekemisestä katsotaan eduksi, samoin muu kielitaito on plussaa.

Kirjoitustaidon ohella olet utelias muita tarinankerronnan välineitä, kuten infograafeja, podcasteja ja videoita, kohtaan. Osaat sytyttää aiheen eloon tarinan keinoin, oli kyse sitten hampaiden harjaamisesta tai eläkevakuutuksista. Olet kiinnostunut digitaalisesta markkinoinnista ja vaikuttamisesta somessa. Sinulla on laaja yleissivistys, ja olet kiinnostunut ajankohtaisista uutisista ja ilmiöistä.

TRAINEE: Content Design Intern (native level English speaker)

Are you a proficient writer? Are you interested in creating meaningful and engaging content for clients? Do you consider non-textual forms of storytelling, such as infographs, podcasts and videos, fascinating? Look no further! 

As a content design intern you will participate in every step of content production from client briefs to content design, production and performance analysis. You are fluent in English and have no problem expressing yourself verbally and in writing. You like working both in a team and individually. You have a creative and curious attitude towards your work. With us, you get a full picture of how content is created from start to finish! 

HARKKA: Edit- ja jälkituotanto (video)

Oletko visuaalinen ajattelija, sujuva leikkaaja ja editointiohjelmistojen hallitsija? Edit- ja jälkituotantoharjoittelija osallistuu monenlaisten videoiden jälkikäsittelyyn ja sovittamiseen erilaisille alustoille, esimerkiksi verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan. Edit- ja jälkituotantoharjoittelija saa tehtävissään monipuolista kokemusta videoiden tekemisestä sekä leikkaamisesta ja jälkikäsittelystä.

Hallitset hyvin yleiset editointi- ja jälkikäsittelyohjelmistot. Olet utelias oppimaan uutta ja kehittymään työssäsi kohti isompia haasteita. Osaat ideoida rohkeasti ja perustella ideasi tiimille. 

HARKKA: Sosiaalisen median sisällöt

Tunnetko TikTokin? Viipyiletkö Jodelissa? Saatko aina täydet pisteet ”Tiedätkö mitä nämä emojit tarkoittavat?” -testeistä? Etsimme harkkajoukkoomme sosiaalisen median sisältöihin painottuvaa osaajaa.

Sosiaaliseen mediaan painottuva sisältöharjoittelija tuntee kattavasti sosiaalisen median eri alustoja. Harjoittelun aikana pääset syventämään alustaosaamistasi, koostamaan niistä koko talolle tietoa ja oppimaan runsaasti myös itse. Käytät useampaa sosiaalisen median kanavaa myös aktiivisesti itse. Someharkan keskeisiin tehtäviin kuuluu avustaa suunnittelijoitamme sosiaalisen median alustoihin liittyvässä sisältöideoinnissa, hankkia tiimin tarvitsemaa taustamateriaalia ja koostaa erilaista trendidataa. Olet idearikas ja luonteeltasi kokeilunhaluinen. Sinulle on luontaista kommunikoida niin kirjoittamalla kuin kuvallisesti. Avustat myös Vapan omassa markkinoinnissa. Pian nähdään! 🔥

Näin haet harkkaan

Hae harjoittelijan paikkaa mahdollisimman pian täyttämällä ja lähettämällä lomake täällä. Lomakkeelle voit jättää linkkejä mahdollisiin työnäytteisiin. Haku päättyy 15.10.2023  Harjoittelu alkaa tammikuussa ja kestää 5 kuukautta. Tehtävän palkka on 1350 euroa/kk. Lisätietoja harjoittelusta antaa sähköpostitse Operations Manager Sari Pasanen (sari.pasanen@vapamedia.fi).

Lue blogistamme mihin työelämä on kuljettanut entisiä harkkareita, Vapalla parhaillaan työskentelevien ex-harjoittelijoiden näkemyksiä sekä juuri nyt harjoittelussa olevien mahtavien tyyppien kokemuksia.

Vapa on sitoutunut monimuotoisuuteen ja yhdenvertaisuuteen. Uskomme, että erilaiset kokemukset ja taustat rikastuttavat Vapan kulttuuria ja tarjoavat lisäarvoa asiakkaillemme. Vapa ei syrji ketään iän, alkuperän, kansalaisuuden, sukupuolen, kielen, vakaumuksen, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn vuoksi.