Oletko Sinä Vapan tuleva harjoittelija?

Traineehaku 2024

Oletko Sinä Vapan tuleva harjoittelija?

Hei opiskelija tai urasi alkuvaiheessa oleva markkinointiviestinnän tulevaisuuden tekijä! Onko sinulla kova halu kehittää osaamistasi, rohkeutta kokeilla uutta ja määrätietoinen asenne? Haluaisitko päästä käyttämään taitojasi ja laajentamaan osaamistasi markkinointiviestinnän vauhdikkaassa maailmassa? Saatat olla etsimämme henkilö.

Vapa on markkinointiviestinnän vaihtoehtotoimisto, jonka ytimessä ovat näkemys, luovuus ja sisällöt. Meidät tunnetaan kentällä erityisesti strategisen sisältömarkkinoinnin osaajatoimistona. Tämän lisäksi olemme monelle asiakkaalle kokonaisvaltainen markkinoinnin kumppani joka tekee niin brändin kehitystä, kampanjoita kuin jatkuvaa läsnäoloa omissa ja ansaituissa kanavissa. Haluamme uudistaa markkinointikenttää tunnistaen yhä uusia työkaluja, trendejä ja muita kehityssuuntia, jotka ovat asiakkaillemme arvokkaita nyt ja tulevaisuudessa.

Etsimme syksyksi 2024 joukkoomme harjoittelijoita projektinhallinnan, kirjoittamisen, graafisen suunnittelun ja videoeditoinnin/jälkituotannon tehtäviin. Vapalla opit ja kehityt tekijänä viihtyisässä työympäristössä sekä pääset hyödyntämään ydinosaamistasi ja vahvuuksiasi markkinointiviestinnän monipuolisissa tehtävissä.

Tätä toivomme sinulta:

  • Kiinnostusta markkinointiviestintään ja voimakasta halua oppia uutta
  • Innostusta ja oma-aloitteisuutta
  • Rohkeutta haastaa itseäsi ja astua mukavuusalueesi ulkopuolelle
  • Aikaisempaa kokemusta alan töistä, järjestötoiminnasta tai vapaaehtoisprojekteista
  • Työnäytteitä joiden kautta esittelet meille kädenjälkeäsi 

Heti alkuun ei tarvitse kaikkea osata. Toivomme kuitenkin, että sinulta löytyy hakemaasi paikkaa tai osaamisaluetta koskevia työnäytteitä. Arvostamme suuresti työtä pelkäämätöntä asennetta ja aitoa halua kehittää osaamistasi korkealla oppimiskäyrällä. Utelias asenne on avainasemassa, ja avun pyytäminen tarvittaessa on toivottavaa. Meillä kenenkään ei tarvitse selvitä yksin. Vapan työkulttuuri nojaa yhdessä tekemiseen ja luottamukseen asiakkaiden ja työkavereiden kesken.

Edellytämme hyvää englannin kielen taitoa, arjessa toimistokielenämme on englanti ja työskentelemme myös osassa asiakkuuksista kaksikielisesti. 

Alla tarkemmat kuvaukset elokuussa 2024 käynnistyvistä harjoittelupaikoista:

TRAINEE: Project Management 

Proikkariharkkana toimit aikataulutuksen, resurssoinnin, raportoinnin ja projektinhallinnan tehtävissä. Olet asiakkuusvastaavan oikea käsi, joka auttaa tekemään tiimin arjesta mahdollisimman sujuvaa. Toimit sekä tuotannon että luovien tukena. Tehtävänkuvaasi kuuluu myös hyvin käytännöllisiä toimistoassistentin tehtäviä: autat toimistomme hallinnon henkilöstöä tarpeen mukaan ja toimitat arjen juoksevia tehtäviä viikkotasolla. Toimenkuva sisältää myös asiakaspalvelua: huolehdit asiakkuusvastaavan kanssa siitä, että hommat etenevät suunnitelmien mukaan, ja toimit linkkinä asiakkaan ja tiimin välillä. 

Proikkaharjoittelijan työssä jokainen viikko on erilainen. Tartut uusiin tilanteisiin rohkeasti etkä hätkähdä pientä painetta. Olet reipas ja ratkaisukeskeinen – vaikean kysymyksen yllättäessä ensireaktiosi on “joo, selvitän!”. Työnkuvasi on vaihteleva, ja vahvuutesi vaikuttavat siihen, minkälaiseksi harjoittelujaksosi muodostuu. Opinnot esimerkiksi liiketalouden, viestinnän tai tuotannon saralta ovat plussaa. Sinulla on hyvä olla jonkin verran kokemusta projektinhallinnasta tai tuottamisesta.

TRAINEE: Graphic Design

Graafikkoharkkana sinulta odotetaan visuaalisen suunnittelun perustaitoja, oma-aloitteisuutta ja innostuneisuutta alaa kohtaan sekä jonkin verran aiempaa kokemusta ja monipuolisia työnäytteitä. Tunnet erilaiset digiympäristöt, tartut lennosta ideoihin ja tuotat niistä verkossa leviävää silmäkarkkia.

Vapalla pääset tekemään monipuolisten brändien parissa muun muassa infografiikkaa, kuvittamista, esiasteen layoutteja ja taittohommia. Työtehtävät vaativat InDesignin, Photoshopin ja Illustratorin sujuvaa hallintaa. Animointitaidot ovat plussaa!

TRAINEE: Copy & Content Design

Sisällönsuunnittelijaharkkana olet mukana sisältötyön jokaisessa vaiheessa briiffistä suunnitteluun, tuotantoon ja tulosten analysointiin. Hallitset suomen kielen erinomaisesti ja ymmärrät eri juttutyyppien ja -tyylien mahdollisuudet. Rakastat kirjoittamista ja ideointia, tiimityönä ja itsenäisesti. Kokemus haastattelujen tekemisestä katsotaan eduksi, samoin muu kielitaito on plussaa.

Kirjoitustaidon ohella olet utelias muita tarinankerronnan välineitä, kuten infograafeja, podcasteja ja videoita, kohtaan. Osaat sytyttää aiheen eloon tarinan keinoin, oli kyse sitten hampaiden harjaamisesta tai eläkevakuutuksista. Olet kiinnostunut digitaalisesta markkinoinnista ja vaikuttamisesta somessa. Sinulla on laaja yleissivistys, ja olet kiinnostunut ajankohtaisista uutisista ja ilmiöistä.

TRAINEE: Video Edit

Oletko visuaalinen ajattelija, sujuva leikkaaja ja editointiohjelmistojen hallitsija? Edit- ja jälkituotantoharjoittelija osallistuu monenlaisten videoiden jälkikäsittelyyn ja sovittamiseen erilaisille alustoille, esimerkiksi verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan. Edit- ja jälkituotantoharjoittelija saa tehtävissään monipuolista kokemusta videoiden tekemisestä sekä leikkaamisesta ja jälkikäsittelystä.

Hallitset hyvin yleiset editointi- ja jälkikäsittelyohjelmistot. Olet utelias oppimaan uutta ja kehittymään työssäsi kohti isompia haasteita. Osaat ideoida rohkeasti ja perustella ideasi tiimille. 

Näin haet harkkaan

Hae harjoittelijan paikkaa mahdollisimman pian täyttämällä ja lähettämällä lomake täällä. Lomakkeelle voit jättää linkkejä mahdollisiin työnäytteisiin. Haku päättyy 19.5.2023. Harjoittelu alkaa elokuussa ja kestää 5 kuukautta. Tehtävän palkka on 1200 euroa/kk. Lisätietoja harjoittelusta antaa sähköpostitse HR & Operations Manager Sari Pasanen (sari.pasanen@vapamedia.fi).

Tutustu Vapan ex-harkkareiden ystäväkirjaan tai lue täältä, millaisiin tehtäviin harkka-alumnit ovat päätyneet Vapan jälkeen. Täältä voit lukea nykyisten harkkareiden tunnelmia ensimmäisistä viikoista vapalaisina.

Vapa on sitoutunut monimuotoisuuteen ja yhdenvertaisuuteen. Uskomme, että erilaiset kokemukset ja taustat rikastuttavat Vapan kulttuuria ja tarjoavat lisäarvoa asiakkaillemme. Vapa ei syrji ketään iän, alkuperän, kansalaisuuden, sukupuolen, kielen, vakaumuksen, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn vuoksi.